TYGODNIOWE MENU: 20 stycznia- 24 stycznia
20.01.2025- Poniedziałek
I Śniadanie- płatki chirios na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) twarożek z pomidorem i szczypiorkiem(30g) rzodkiewka, ogórek zielony (50/50/50g) herbata z cytryną(150ml)
Owoc(100g) woda
Obiad- rosół z makaronem(250ml) ziemniaki(150g) mięso drobiowe w sosie śmietanowym(60g) surówka z marchewki i jabłka z jogurtem(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- legumina z musem truskawkowym(150ml) ciastko(20g)
21.01.2025- Wtorek
I Śniadanie- płatki żytnie na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) kiełbasa szynkowa(20g) pomidor, ogórek kiszony, rzodkiewka(50/50/50g) herbata z cytryną(150ml)
Owoc(100g) woda
Obiad- zupa jarzynowa z ziemniakami zabialana śmietaną(250ml) gołąbki po meksykańsku z sosem pomidorowym(200g)surówka z selera, jabłka i pomarańcza z jogurtem(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- Bułeczka maślana(30g) z masłem(5g)i dżemem(5g) herbata miętowa(150ml)
22.01.2025- Środa
I Śniadanie- płatki orkiszowe na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) szynka(20g) ogórek zielony, rzodkiewka ,sałata zielona, pomidor (50/50/50g) herbata z cytryną(150ml)
Owoc(100g) woda
Obiad– krem z soczewicy ziemniakami(250ml) pierogi z mięsem polane masełkiem(140g) surówka z marchewki i pora z jogurtem(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- mix owocowo-warzywny(150ml) ciastko
23.01.2025- Czwartek
I Śniadanie-płatki ryżowe na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) szynka(20g) papryka czerwona, ogórek kiszony rzodkiewka(50/50/50g) herbata cytrynowa(150ml)
Owoc(100g) woda
Obiad- krem z brokułów z makaronem zabielany śmietaną(250ml)) ziemniaki(150g) schab duszony w sosie własnym(60g) buraczki na ciepło(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- Ciasto marchewkowe(20g) herbata(150ml)
24.01.2025- Piątek
I Śniadanie–kasza kukurydziana na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem(30g) pomidor, ogórk zielony (50/50/50g) herbata owocowa(150ml)
Owoc(100g) woda
Obiad- kapuśniak z ziemniakami(250ml) ziemniaki(150g) makaron z pieczonym jabłkiem polany sosem jogurtowo-cynamonowym(200g) kompot(150ml)
Podwieczorek- chleb mieszany(30g) z masłem(5g)pasta z łososia wędzonego(20g)ogórek kiszony,papryka czerwona(50/50g) herbata(150ml)
Z przyczyn niezależnych od Placówki mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.