TYGODNIOWE MENU: 18 – 22 września
18.09.2023- Poniedziałek
I Śniadanie-płatki kukurydziane na mleku(250ml) ,chleb mieszany(30g) z masłem(5g) ,pasta z sera białego i ogórka zielonego z miodem(30g),rzodkiewka, pomidor(50/50/50g) herbata z cytryną(150ml)
Sok marchwiowo-jabłkowy (100g) ,woda
Obiad-grysik na rosole(250ml) kaszotto z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym(200g) sałatka z ogórka kiszonego,jabłka i papryki czerwonej z oliwka(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek-koktail domowy truskawkowy na jogurcie(150ml) chrupki/ciastko(20g)
*Kursywą oznaczono produkty alergenne;gluten,mleko,masło,jaja,ser żółty,śmietana
19.09.2023- Wtorek
I Śniadanie-płatki owsiane na mleku(250ml) ,chleb mieszany(30g) z masłem(5g) parówka z szynki z ketchupem(20g) ogórek kiszony,rzodkiewka ,pomidor(50/50/50g), herbata cytrynowa(150ml)
Nektarynka(100g) ,woda
Obiad-zupa krem z groszku zielonego z ziemniakami zabielana śmietaną(250ml), leczo z mięsem drobiowym i warzywami(70g), ryż(40g) kompot(150ml)
Podwieczorek-Piszinger (wyrób własny) (30g) Kubuś Watter(150ml), 1/2 kiwi
*Kursywą oznaczono produkty alergenne;gluten,mleko,masło,jaja,ser żółty,śmietana
20.09.2023- Środa
I Śniadanie-płatki żytnie na mleku(250ml) ,chleb mieszany(30g) z masłem(5g) szynka miodowa(30g) ,pomidor,ogórek zielony, rzodkiewka, sałata zielona (50/50/50g) herbata cytrynowa(150ml)
Śliwka(100g) ,woda
Obiad-barszcz czerwony z ziemniakami(250ml) , makaron z serem polany sosem jogurtowym(200g) sałatka owocowa(100g) ,kompot(150ml)
Podwieczorek-chleb mieszany(30g z masłem(5g) , pasta z makreli wędzonej(30g) ogórek kiszony,papryka czerwona(50/50g),herbata z cytryną(150ml)
*Kursywą oznaczono produkty alergenne;gluten,mleko,masło,jaja,ser żółty,śmietana
21.09.2023- Czwartek
I Śniadanie-płatki jaglane na mleku(250ml) ,chleb mieszany (30g) z masłem(5g) kiełbasa szynkowa(30g) rzodkiewka,ogórek zielony, papryka żółta(50/50/50g) herbata z cytryną(150ml)
Banan (100ml) woda
Obiad-zupa pomidorowa (świeże pomidory) z lanym ciastem(250ml) ziemniaki(150g) indyk w sosie śmietanowo-brokułowym(60g) ,surówka z kapusty pekińskiej z oliwką(100g) ,kompot(150ml)
Podwieczorek-Budyń z laską wanilii z musem malinowym(150ml) ,ciastk(20g) owoc(50g)
*Kursywą oznaczono produkty alergenne;gluten,mleko,masło,jaja,ser żółty,śmietana
22.09.2023- Piątek
I Śniadanie- płatki ryżowe na mleku(250ml), rogal maślany(30g) z masłem(5g) i dżemem niskosłodzonym(5g) ,ogórek zielony, pomidor, rzodkiewka(50/50/50g) ,herbata z cytryną(150ml)
Jabłko(100g) ,woda
Obiad–zupa koperkowa z ryżem zabielana śmietaną(250ml), ziemniaki(150g) kotleciki z dorsza(60g) marchewka z groszkiem(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek-mus owocowo-warzywny(150ml) ,ciastko(20g), owoc(50g)
*Kursywą oznaczono produkty alergenne;gluten,mleko,masło,jaja,ser żółty,śmietana
Z przyczyn niezależnych od Placówki mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.