TYGODNIOWE MENU: 15 kwietnia – 19 kwietnia
15.04.2024- Poniedziałek
I Śniadanie- płatki kukurydziane na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) twarożek z pomidorem i szczypiorkiem(30g) rzodkiewka, ogórek zielony(50/50/50g) herbata z cytryną(150ml)
Owoc(100g) woda
Obiad- ryż na rosole(250ml) ziemniaki(150g) indyk w sosie szczypiorkowym(60g) surówka z marchewki i pora z jogurtem(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- budyń śmietankowy z musem malinowym(150ml) chrupki(20g)
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
16.04.2024- Wtorek
I Śniadanie- płatki jęczmienne na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) filet z bobrownik(20g) sałata zielona,papryka czerwona, rzodkiewka, ogórek zielony (50/50/50g) herbata z cytryną(150ml)
Owoc(100g) ,woda
Obiad- zupa koperkowa z ryżem zabielana śmietaną(250ml) ziemniaki(150ml) kotleciki drobiowe(60g) sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem zielonym z jogurtem(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- Mix owocowo-warzywny(100g) wafle
kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
17.04.2024- Środa
I Śniadanie-płatki jaglane na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) szynka(30g) ogórek zielony ,sałata zielona pomidor ,rzodkiewka (50/50/50g) herbata owocowa(150ml)
Owoc(100g), woda
Obiad- kapuśniak z ziemniakami(250ml) pierożki z serem białym polane masełkiem i sosem jogurtowo-waniliowym(200g) kompot(150ml) 1/4 jabłka
Podwieczorek- chleb mieszany(30g) z masłem(5g) pasta z makreli wędzonej(20g) ogórek kiszony papryka czerwona(50/50g) herbata(150ml)
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
18.04.2024- Czwartek
19.04.2024- Piątek
Z przyczyn niezależnych od Placówki mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.