TYGODNIOWE MENU: 18 marca – 22 marca
18.03.2024- Poniedziałek
I Śniadanie- płatki śniadaniowe na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) twarożek z bananem(30g) ogórek zielony, pomidory,rzodkiewka(50/50/50/50g) herbata z cytryną(150ml)
Owoc(100ml) ,woda
Obiad- lane ciasto na rosole(250ml) kaszotto z mięsem drobiowym i warzywami z sosem pomidorowym(140g) sałatka z ogórka kiszonego i jabłka z cebulką i oliwką(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- budyń czekoladowy(150ml) chrupki(20g) owoc
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
19.03.2024- Wtorek
I Śniadanie- płatki jęczmienne na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) szynka naturalna(20g) sałata zielona, ogórek kiszony ,rzodkiewka ,pomidor (50/50/50g) herbata z cytryną
Gruszka(100g) ,woda
Obiad- zupa kalafiorowa z makaronem literki(250ml) kasza jęczmienna(40g) zraziki drobiowe w sosie własnym(60g) buraczki na ciepło(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- pishinger(45g) lemoniada(150ml) 1/2 kiwi
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
20.03.2024- Środa
I Śniadanie- płatki jaglane na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) szynka(20g) sałata zielona, rzodkiewka, pomidor,ogórek zielony(50/50/50g) herbata owocowa(150ml)
Banan(100g), woda
Obiad- zupa solferino z ziemniakami(250ml) ,makaron ze serem białym polany sosem jogurtowo-owocowym(200g) kompot(150ml)
Podwieczorek- chleb mieszany(30g) z masłem(5g) pasta mięsna z warzywami(30g) ogórek kiszony,papryka czerwona(50/50g) herbata z cytryną (150ml)
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
21.03.2024- Czwartek
I Śniadanie- płatki owsiane na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) szynka (20g) sałata zielona, rzodkiewka,ogórek kiszony ,papryka czerwona (50/50/50g) herbata z cytryną(150ml)
Jabłka(100g) ,woda
Obiad- zupa ogórkowa z ryżem zabielana śmietaną(250ml) ziemniaki(150g) gulasz drobiowy(60g) kapusta czerwona z jabłkiem i oliwką(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- kisiel wiśniowy(150ml) gruszka(100g) chrupki(20g)
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
22.03.2024- Piątek
I Śniadanie- kasza manna na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) pasta jajeczna ze szczypiorkiem(25g) rzodkiewka, pomidor, ogórek zielony(50/50/50g) herbata malinowa(150ml)
Mix owocowo-warzywny(100g), woda
Obiad- krupnik z kaszą jęczmienną zabielany śmietaną(250ml) ziemniaki(150g) Miruna w panierce(60g) kapusta kiszona z jabłkiem,marchewką i oliwką(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- Actimel(100g) ,1/2 kiwi,chrupki(20g)
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
Z przyczyn niezależnych od Placówki mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.