TYGODNIOWE MENU: 22 kwietnia – 26 kwietnia
22.04.2024- Poniedziałek
I Śniadanie- płatki chirios na na mleku(250ml) chleb mieszany (30g) z masłem(5g) twarożek z bananem(30g) rzodkiewka ,pomidor, ogórek zielony(50/5050g) herbata (150ml)
Owoc(100ml) woda
Obiad- lane ciasto ma rosole(250ml) kaszotto z mięsa drobiowego i warzyww sosie pomidorowym(160g) sałatka z ogórka kiszoneo i jabłka z cebulką i oliwą(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- kisiel owocowy(wyrób własny)(150ml) chrupki(20g)
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
23.04.2024- Wtorek
I Śniadanie- płatki żytnie na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) parówka z szynki z ketchupem(20g) ogórek zielony,pomidor ,rzodkiewka,sałata zielona(50/50/50g) herbata (150ml)
Owoc(100g), woda
Obiad- zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną(250ml) ziemniaki(150g) pulpety jeżyki w sosie koperkowym(60g) surówka z kapusty pekińskiej z oliwką(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- ciasteczka kruche(wyrób własny) lemoniada pomarańczowa(150ml)
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
24.04.2024- Środa
I Śniadanie- płatki orkiszowe na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) szynka (20g) sałata zielona ,pomidor ,rzodkiewka,ogórek zielony(50/50/50g) herbata (150ml)
Owoc(100g) ,woda
Obiad- krem z soczewicy z ziemniakami(250ml) kluseczki leniwe polane sosem jogurtowo-owocowym(140g) kompot(150ml)
Podwieczorek- chleb mieszany(30g) z masłem(5g) pasta z łososia wędzonego(5g) ogórek kiszony,papryka żółta (50g/50g) herbata owocowa(150ml)
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
25.04.2024- Czwartek
I Śniadanie- płatki ryżowe na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) i pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem(20g) ,ogórek zielony,papryka czerwona (50/50g) herbata (150ml)
Owoc(100g), woda
Obiad- zupa jarzynowa z makaronem zabielana śmietaną(250ml) ziemniaki(150g) sznycelki drobiowe(60g) buraczki na ciepło(100g) kompot(150ml)
Podwieczorek- Deser DANIO(150ml) ciastko(20g)
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
26.04.2024- Piątek
I Śniadanie- kasza kukurydziana na mleku(250ml) chleb mieszany(30g) z masłem(5g) szynka(20g)papryka czerwona ,ogórek zielony rzodkiewka(50/50/50g) herbata(150ml)
Owoc(100g) ,woda
Obiad– zupa krupnik zabielany śmietaną(250ml) ziemniaki(150g) kotleciki jajeczne(50g) marchewka z groszkiem(150g) kompot(150ml)
Podwieczorek- weka(30g) z masłem(5g) i dżemem(5g) herbata miętowa(150ml)
*kursywą oznaczono produkty alergenne: gluten mleko masło ser żółty jajka śmietana seler kakao.
Z przyczyn niezależnych od Placówki mogą nastąpić zmiany w jadłospisie.